Skonis neturi būti visa ko valdovas. Jį jaučiate tam, kad mėgautumėtes, o ne gadintumėte sau gyvenimą.

Desertai

Šokoladinis tortas

  • 200 g. juodojo šokolado (2 plytelės);
  • 200 g. sviesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • 200 g. cukraus
  • 3 bananai (nebūtinai);
  • 200 ml grietinėlės (galima naudoti riebią grietinę);
  • 200 ml miltų;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
Ištirpinti vieną plytelę šokolado, sviestą (tik negalima užvirti). Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, įmaišyti sutrintus bananus, jei dedami, ir pusę kiekio grietinėlės, tada - šokoladą su sviestu. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti ir įmaišyti į šokoladinę tešlą. Ją supilti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45-60 minučių. Kol biskvitas kepa, glaistui reikia išlydyti likusį šokoladą, gerai sumaišyti su likusia grietinėle ir atvėsinti. Kol tortas keps, glaistas spės atvėsti. Iškepusį tortą reikia išimti iš kepimo formos, užpilti skysta šokolado mase ir atvėsinti. Skanaus ;)



Šokoladinis pyragas
  • 300 g. juodojo šokolado (kuo daugiau kakavos);
  • 300 g. sviesto;
  • 300 g. cukraus;
  • 1 v.š. miltų;
  • 6 kiaušiniai;
Imam dubenį ir į jį sude­dame sviestą ir šoko­ladą. Dubenį dedame ant ver­dan­čio van­dens ir mai­šy­dami tirp­dome. Kol tirps šoko­la­das su sviestu atski­riame kiau­ši­nių try­nius nuo baltymų. Į try­nius dedame mil­tus ir gerai išmai­šome. Jau ištirpo svies­tas su šoko­ladu. Dedame į masę cukrų ir mai­šome, kol cuk­rus ištirps. Kol mai­šy­sime cukrų išpla­kime bal­ty­mus. Bal­ty­mus rei­kia plakti, kol jie pasi­da­rys stan­dūs ir purūs.Į šoko­lado masę sude­dame išmai­šy­tus su mil­tais try­nius. Išmai­šome. Sude­dame išplak­tus bal­ty­mus ir vėl viską gerai išmai­šome. (SVARBU. Pilant try­nius ir bal­ty­mus į šoko­lado masę įsiti­kin­kit, kad masė nėra karšta). Viską sude­dam į kepimo formą, išteptą sviestu, ir dedame į iki 150 laips­nių įkai­tintą orkaitę ir kepame apie 1 valandą. Atvė­si­name ir atšal­dome šaldytuve.Ska­naus. ;)


Šokoladiniai triufeliai


  • 200 g. grietinėlės;
  • 400 g. labai juodo šokolado (70 proc. kakavos);
  • paprastos kakavos.
Pir­miau­sia pakai­ti­nam, bet neužvi­ri­nam, grie­ti­nėlę. Puodą nuimame nuo ugnies, ir į grie­ti­nėlę sude­dam ply­te­lėm sulau­žytą šoko­ladą. Viską mai­šom mai­šom mai­šom, kol gau­nam vie­na­lytę masę. Šia masę rei­kia pora valandų palai­kyti šaldy­tuve, kad sustingtų. Po poros valandų pra­si­deda didy­sis žaidi­mas su sal­dai­niu darymu. Šoko­la­das, greit lydosi ran­kose, todėl rei­kia suk­tis, ir grei­tai sukti sal­dai­nius:) Sufor­muotą sal­dainį dedame į kak­avą ir leng­vai pavo­lio­jame joje. kak­ava greit pri­kibs prie šoko­lado - gau­sis gra­žus triu­fe­lis. Dedame į lėkštę ar dėžutę, ir dar dedame į šaldytuvą. Gau­sime 70 ska­nių, rankų darbo triufelių. Skanaus ;)


Šokoladiniai keksiukai su kriaušėmis

  • 3 kriaušių;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 g. juodo šokolado;
  • 50 g. sviesto;
  • 40 g. cukraus;
  • 60 g. migdolų;
  • truputis citronos sulčių.
Išlydyti šokoladą ir į jį įmaišyti sviestą, cukrų, po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Baltymus atskirai išplakti iki putų ir į juos supilti susmulkintus migdolus. Tada baltymų masę supilti į šokolado masę ir viską labai gerai išmaišyti. Kriaušes nuplauti, nusausinti, perpjauti gražiai išilgai per pusę, palikti visas sėklytes ir puselių vidines puses patepti citrinos sultimis. Į keksiukų formeles (geriausiai popierines) įpilti paruoštos masės ir gražiai paskandinti kriaušių puseles, bet kad kriaušės viršus būtų iškilęs iš masės, nepaskendęs ir gerai matytųsi. Dėti kepti į orkaitę, įkaitintą 180 laipsnių bei kepti 25 minutes. Patiekti labai skanu su ledais bei karameliniu padažu. Keksiukus dėl grožio galima labai lengvai apibarstyti cukraus pudra. Skanaus ;)




3 komentarai: