Šokoladinis tortas
- 200 g. juodojo šokolado (2 plytelės);
- 200 g. sviesto;
- 3 kiaušiniai;
- 200 g. cukraus
- 3 bananai (nebūtinai);
- 200 ml grietinėlės (galima naudoti riebią grietinę);
- 200 ml miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
Ištirpinti vieną plytelę šokolado, sviestą (tik negalima užvirti). Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, įmaišyti sutrintus bananus, jei dedami, ir pusę kiekio grietinėlės, tada - šokoladą su sviestu. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti ir įmaišyti į šokoladinę tešlą. Ją supilti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45-60 minučių. Kol biskvitas kepa, glaistui reikia išlydyti likusį šokoladą, gerai sumaišyti su likusia grietinėle ir atvėsinti. Kol tortas keps, glaistas spės atvėsti. Iškepusį tortą reikia išimti iš kepimo formos, užpilti skysta šokolado mase ir atvėsinti. Skanaus ;)
Šokoladinis pyragas
- 300 g. juodojo šokolado (kuo daugiau kakavos);
- 300 g. sviesto;
- 300 g. cukraus;
- 1 v.š. miltų;
- 6 kiaušiniai;
Imam dubenį ir į jį sudedame sviestą ir šokoladą. Dubenį dedame ant verdančio vandens ir maišydami tirpdome. Kol tirps šokoladas su sviestu atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Į trynius dedame miltus ir gerai išmaišome. Jau ištirpo sviestas su šokoladu. Dedame į masę cukrų ir maišome, kol cukrus ištirps. Kol maišysime cukrų išplakime baltymus. Baltymus reikia plakti, kol jie pasidarys standūs ir purūs.Į šokolado masę sudedame išmaišytus su miltais trynius. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus ir vėl viską gerai išmaišome. (SVARBU. Pilant trynius ir baltymus į šokolado masę įsitikinkit, kad masė nėra karšta). Viską sudedam į kepimo formą, išteptą sviestu, ir dedame į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1 valandą. Atvėsiname ir atšaldome šaldytuve.Skanaus. ;)
Šokoladiniai triufeliai
- 200 g. grietinėlės;
- 400 g. labai juodo šokolado (70 proc. kakavos);
- paprastos kakavos.
Pirmiausia pakaitinam, bet neužvirinam, grietinėlę. Puodą nuimame nuo ugnies, ir į grietinėlę sudedam plytelėm sulaužytą šokoladą. Viską maišom maišom maišom, kol gaunam vienalytę masę. Šia masę reikia pora valandų palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Po poros valandų prasideda didysis žaidimas su saldainiu darymu. Šokoladas, greit lydosi rankose, todėl reikia suktis, ir greitai sukti saldainius:) Suformuotą saldainį dedame į kakavą ir lengvai pavoliojame joje. kakava greit prikibs prie šokolado - gausis gražus triufelis. Dedame į lėkštę ar dėžutę, ir dar dedame į šaldytuvą. Gausime 70 skanių, rankų darbo triufelių. Skanaus ;)
Šokoladiniai keksiukai su kriaušėmis
- 3 kriaušių;
- 3 kiaušinių;
- 150 g. juodo šokolado;
- 50 g. sviesto;
- 40 g. cukraus;
- 60 g. migdolų;
- truputis citronos sulčių.
Išlydyti šokoladą ir į jį įmaišyti sviestą, cukrų, po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Baltymus atskirai išplakti iki putų ir į juos supilti susmulkintus migdolus. Tada baltymų masę supilti į šokolado masę ir viską labai gerai išmaišyti. Kriaušes nuplauti, nusausinti, perpjauti gražiai išilgai per pusę, palikti visas sėklytes ir puselių vidines puses patepti citrinos sultimis. Į keksiukų formeles (geriausiai popierines) įpilti paruoštos masės ir gražiai paskandinti kriaušių puseles, bet kad kriaušės viršus būtų iškilęs iš masės, nepaskendęs ir gerai matytųsi. Dėti kepti į orkaitę, įkaitintą 180 laipsnių bei kepti 25 minutes. Patiekti labai skanu su ledais bei karameliniu padažu. Keksiukus dėl grožio galima labai lengvai apibarstyti cukraus pudra. Skanaus ;)
Šokoladinį tortą kepėm. Pavyko . Supper :))
AtsakytiPanaikintiSmagu :))
PanaikintiSkaniai atrodo desertai :)
AtsakytiPanaikinti