Skonis neturi būti visa ko valdovas. Jį jaučiate tam, kad mėgautumėtes, o ne gadintumėte sau gyvenimą.

Užkandžiai

Traškios bulvės
  • 7 bulvės;
  • 70 g. sviesto (1/3 pakelio);
  • 1 a.š. česnakinės druskos;
  • 1 a.š. čiobrelio;
  • 1 a.š. citrininių pipirų;
  • druskos pagal skonį.
Pir­miau­sia švariai nuplau­name bul­ves ir plonai nulupame. Imame patį aštriau­sią peilį, apsi­šar­vuo­jam kant­rybe ir įpjau­name bul­ves 2–3 mm sto­rio grie­ži­nė­liais. Žinome sun­kiau­sia čia neper­pjauti bul­vės iki pat galo, pali­kite neper­pjovę ~0,5–1 cm. Dabar rei­kia ištir­pinti sviestą. Ištir­pu­siu sviestu pate­pame skardą, kurioje kep­sime bul­ves. Į likusį ištir­pintą sviestą sude­dame prie­sko­nius, druską, pipi­rus ir viską išmaišome. Imame kiek­vieną bulvę ir ban­dome per­tepti sviestu kiek­vieną grie­ži­nėlį. Svarbu nesu­lau­žyti bul­vės ir gerai per­tepti. Kuo atsa­kin­giau ir geriau sutep­site tuo bus ska­niau. Sutep­tas bul­ves dedame į skardą dar api­bars­tome druska ir kepame ~60 min 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje. Jei dar tru­putį paskru­din­site — bus ska­niau. Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą